torstai 6. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivä


Juu eli nain paivan verran myohassa voin kertoa, kuinka sujui ensimmainen itsenaisyyspaivani ulkomailla. Ja sehan sujui. Aloitin tekemalla muutaman tunnin koevuoron kahvilassa ja sain tyon. Uuuden duunin kunniaksi paatin leipoa jotain suomalaista ja halusin myos tehda vastapalveluksen (he ovat monesti tehneet intialaista ruokaa minulle) intilaisille asuintovereilleni. Koska joulukin alkaa kohta kolkutella, paadyin tekemaan joulutorttuja.

Sehan menikin sitten ihan niinkuin elokuvissa. Toinen juttu sitten, etta minkalaisessa leffassa. :D Oikaisin ja ostin taikinan valmiina, kuten olen aina kotimaassakin tehnyt. Se vaan, etta taikina oli hiukan erilaista kuin suomalainen vastineensa. Toinen pieni hauska muuttuja oli, etten loytanyt kaupasta luumumarmeladia/ paistonkestavaa hilloa. Oli siis kaytettava tavallista luumuhilloa ja jannattava miten kay. Kaiken kukkuraksi vieras hiukan epatasaisesti lampeneva uuni. Ensimmainen pellillinen naytti sitten talta:

"Palaneita? Ei, vaan hyvin paistuneita." :D

Tummasta ulkonaostaan huolimatta eivat viela maistuneet palaneelle, onneksi. Seuraava pelti nayttikin paremmalta ja kolmas & viimeinen oli jo laadukas. Hoksasin nimittain ennen sita, etta voin laittaa hillon vasta uunin jalkeen ja nain valttaa sen sulamisen. Ei tarvinnut kuin kahteen peltiin mattaa uunin jalkeen uudet hillot. :D Myos asuintoverini pitivat joulutortuista ja toinen heista jopa onnistui sanomaan "joulutorttu" ekalla kerralla oikein. Sitten kuvat niista paremmista pellillisista.












Joulukuusi me koristeltiin asuintoverieni kanssa jo melkein viikko sitten sunnuntaina heidan vauvansa levitellessa koristeita ja niista lahtevaa glitteria kaikkialle. Mulla oli siita kuvakin, mutta se katos taistellessa bloggeria vastaan ja talla koneella taas ei voi lisata kuvia.. Ehka naatte siita kuvan ennen joulua.


Taa "maisemakuva" on parvekkeelta, otin sen kuvatakseni mita naan ikkunastani.



Parvekkeelta suoraan aukee yllaolevan sijasta puistonakyma. Toi on viela kauniimpi yolla, mutta kun kameralla ei oo toivoakaan onnistuneesta yokuvauksesta kun noinkin aikasella iltahamamralla meinas tarahtaa.









8 kommenttia:

  1. Me tehtii Eetun kaa kans tos joku aika sit joulutorttui! :) Tehtii niit luumumarmeladil ja sit semmosel omena-kanelimarmeladil, joka sai sen tortun maistuu vähä riisipuurolt :D Mut oli kyl tosi hyvää. Ja huomattii, et ne on tehny joulutorttui iha eri taval ku me.

    VastaaPoista
  2. Hei joo! =) Munki pitaa kokeilla jollai eri marmeladil, koska taikinaa on pakkasessa viela hyvat maarat (pienin kaupasta loytyny paketti oli sitte kevyet 1.6kg). Hauskasti vaan sita luumumarmeladiakin on puol purkillista viel.. =D Eetu ja nehan tekee melkei kaikki sapuskat eri taval ku me.

    VastaaPoista
  3. No mut meni sillee hyvi et molempii jäi. Ettei ens kerral tarttis ostaa 3 purkkii luumumarmeladii :D Ja niihä ne melkee mut sain tietää nyt joulun et niil on ain ollu kans kalkkunaa joulun

    VastaaPoista
  4. Niinpa.. Oho ne tekee sittenki jotai oikein..eiku samalla tavalla :D

    VastaaPoista
  5. :D
    Ps. Tulipas fiksu kommentti, miks näist ei voi vaa tykkää? Sais ees jotenki reagoituu sillo ku ei oo mitää sanottavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehka siks, et blogger haluu pitaa tason joidenkin fb-kommenttien ylapuolella.. Mut ymmarran hyvin sun pointin :)

      Poista
    2. No ehkä toisaalt joo, mut joissai blogeis se kommenttien taso on kyl kaukan jopa fb-tason alapuolel..

      Poista
  6. Ala muuta sano. Se on niin helppoa arvostella maailmaa ja ihmisia nimettomana nappiksen ja nayttopaatteen takaa. :)

    VastaaPoista