keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Home sweet home

It's been said that your home is where your heart is. Pretty much true, I think. What if your heart is in two places at the same time? Do you then have two homes or two halves of home?

According to my own experience I would say two homes. At least that's how I feel. It is incredible how in just five months Melbourne has became my second home. I really love this city, even when myki doesn't always work and weather is changing about five times a day. This is simply where I belong.

Old tram in my new home town

Meanwhile Finland is in my thoughts and in my heart. Or not so much the country but the important people in there -my family and friends. Of course sometimes I found myself missing rye bread, salmiakki (a finnish candy, kind of salty liquorice thing) or snow. Even the home sickness have been visiting couple of times. But it always goes away really quickly and after that I feel like coming back only to visit. Not to stay.

Recently it's been a bit of a roller coaster between these two feelings. Funny thing is that some time ago I realized that when asked where I am from, I have been aswering "originally from Finland". Not saying straightforwardly that I'm from Melbourne, but neither just simply from Finland. (Just waiting for the day I hear myself saying I'm from Melbourne. :D) I know it'll stop as time passes by and I will be able to make up my mind. Until then I am gonna enjoy myself like I've done 'til now.

City Baths and Sauna on Swanston (St)



5 kommenttia:

  1. Höhööö, herään nyt taas pitkästä aikaa kommenttihorroksesta :D Or should I comment in English now? :D No sitä en kyllä tee, muute et osaa kohta suomee ollenkaa, jos et joudu käyttää sitä ollenkaa :D Mut siis eiks sul oo yhtää ikävä saunaa? :o

    VastaaPoista
  2. No ikava saunaa valahti uuden vuoden korvilla kun entinen kollegani mainitsi fb viestissa miten ihanaa oli palata Suomeen kun paasi saunaan. Mut muuten ei oikeestaan. Oon kyl miettiny, et pitaisko lapalla kayda tuol koittamas et millanen on paikallinen sauna. Mut en tiia viittiiks ku joko a) se on oikeesti hyva ja sit tulee vaa oikeesti paha ikava :D tai sit b) se on nii huono et arsyttaa vaa ja tulee ikava kunnollista.

    VastaaPoista
  3. Nii, siinähä voi käydä huonostikki.. Ei nyt ehkä pitäis kertoo, mut me päästii sillo pääsiäisen siel Liperis puusaunaa. oli aika nannaa :)

    VastaaPoista
  4. Voi Päivi, taisi olla huoleni aiheellinen, että pystyt tekee ittelles kodin joka puolelle maailmaa. Toisaalta en voi sanoa mitään, kun itsellä on tää etelä-Saksalainen miekkonen ja sekin ehkä joskus haluaa asua muuallakin kuin Suomessa... :-)Mulla on aina matkustaessa tullut Suomea ikävä jollain hassulla tavalla. Joku ystävissä, Helsingissä (mun mielestä Helsinki on kaunis), mökissä ja sen viereisessä järvessä ja syksyn kynttilät palamaan melankoliassa saa mut aina kaipaamaan tänne takaisin :-)Toisaalta tuli pari kyyneltä jo sillon, kun piti hyvästellä kaverit Oxfordissa. Maailma on täynnä niin monia ihania paikkoja, ettei voi vaan valita yhtä lempparia ^^ Musta on ihana lukea, että oot kotiutunu ja sun on hyvä olla siellä. Ruisleipää voi myös leipoa itse jos saa vaan jostain ruisjauhoja. Thomas teki sillain, kun oli Kiinassa sen monta kuukautta! ;)

    VastaaPoista
  5. Tiian kyl et ruisleipaa voi leipoa ite. :) Muistan miten Thomas kerto siita. Muistan hanen myos kertoneen miten koko kamppa haisi ja tavallaan haluun ajatella myos mun kamppisten parasta. :) Mut mulle on vinkattu yhesta leipomosta, mista ehka sais jotain vastaavaa.

    VastaaPoista