tiistai 16. lokakuuta 2012

Millä mielin matkaan

Lupasin ennen lähtöäni tehdä vielä yhden postauksen ja tässä se nyt on, kertoen odotuksistani aussivuoden suhteen. Olen aiemmat matkani tehnyt asenteella, että kommellukset kuuluu asiaan ja jopa tietyssä mielessä tekevät matkan. Silti en ryntää päätäpahkaa uuteen maahan ihmettelemään että "mikä maa, mikä valuutta", vaan otan selvää etukäteen hieman maan tavoista, valuutoistt jne. perusasioidys. Sitten fiilispohjalta teen päätökset, mitkä nähtävyydet kierrän ja mitä muuta puhaa sitä keksisi. Luonnollisesti matkakumppanini huomioiden, jos sellainen/sellaisia on. Mielestäni liika suunnitelu vain pilaa matkustamisen ja vie siitä koko idean ja mielekkyyden.

Asiaan, Australiaan lähdebn ylihuomenna, mutta vielä ei siltä tunnu. On jotenkin vaikea vieläkään käsittää, että seitsemän vuoden takainen unelmani on viimein toteutumassa. Kai sen sitten tajuaa vasta lentokoneessa että nyt mennään eikä meinata. Odotukset vuoden suhteen ovat melko korkealla. Suunnitelmat ovat melko avoinna, mutta lista asioista, joita tahtoisin tehdä näyttää seuraavalta:

-Käydä surffauksen alkeiskurssi
-Työskennellä viinitilalla
-Matkustella ympäri Australiaa
-Pistäytyä myös Uudessa-Seelannissa
-Silittää koalaa
-Tavata paljon uusia ihmisiä
-Kokeilla couchsurffingia (=sohvasurffausta)
-Viimeisimpänä ja tärkeimpänä: pitää hauskaa!


Lista ei kuitenkaan ole kiveenhakattu, jos tulee jotain muuta mielenkiintoista, saatan ehkämahdollisesti jättää noista jonkin ihan hyvilläkin mielin pois. Vastaavasti asioita varmasti tulee myös lisää.

Yökuva Melbournesta, kuva sivulta http://paradiseintheworld.com/melbourne-australia/
Jos couchsurfing ei ole jollekin tuttu, niin se tarkoittaa lyhyesti sanottuna jonkun sohvalla majoittumista. Sohvien tai majoitettavien etsiminen tapahtuu nettisivun kautta. Sivustolla myös annetaan palautetta majoittaneille ja majoittuneille, siihen pitkälti perustuu sivuston turvallisuuskin. Tässä vielä linkki kiinnostuneille http://www.couchsurfing.org/ Ensimmäisen majoittumispaikkani Australiassa olisi tarkoitus olla juuri tuon sivun kautta ja toteutuessaan se olisi ensimmäinen couchsurfing -kokemukseni. Nyt vaan toistaseksi vaikuttaa hieman epävarmalta.. Nähtäväksi jää kuinka juttu vielä kääntyy. Seuraavan postauksen kirjoitankin sitten jo periltä kera itseottamieni kuvien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti