maanantai 29. lokakuuta 2012

Nahtavaa Melbournessa

Melbourne on kaupunki, jossa tapahtuu koko ajan vaikka ja mita. Etenkin nyt kun kesa kolkuttelee ovella. Taalla on myos paljon mielenkiintoisia museoita. Oon kylla skipannut ne toisaiseksi suurimmalta osin. On tullut hengattua ihmisten kanssa, shoppailtua ja no sitten kierrettya muutama museo ja ilmaistapahtuma. Aiemminkin mainitsemani Federation Square taytti menneena viikonloppuna 10 vuotta ja sen kunniaksi aukiolla oli mm. yhden paikallisen tanssikoulun jarjestama freestyle dance battle show, ilmaiskonsertti, autonayttely ja ilmaista grilliruokaa tarjolla. Oltiinkin uuden saksalaisen ystavani Annikan kanssa kattomassa noita. Dance battle oli aika vaikuttava ja ilmaiskonsertissa ihastuttiin molemmat Animeux -nimiseen bandiin. Omien sanojensa mukaan se soittaa funkahtavaa fusion rockia. Vanhat autot sen sijaan oli hieman blaah, koska niita oli vaan joku kymmenkunta ja ne ei paria lukuunottamatta eronneet toisistaan juuri muuten kuin varilta tallain maallikon silmaan.

Yks niista autovanhuksista
Ainiin ja sit Federation Squarella on kans ACMI (= Australian Centre of Moving Image), johon on vapaa paasy. Tosin joku nayttelyalue oli maksullinen mut skipattiin se Annikan kans ihan hyvilla mielin, ilmaispuolellakin oli niin paljon kaikkea mielenkiintosta kuten mm. australiaisen animaation eri kehitysvaiheista, rekvisiittaa australiaisista leffoista, videopelialue (joka ei kyl ollu ihan meita varten) ja mahdollisuus kuvata itses siina Matriksin numerokohtauksessa. Siihen oli kyl semmonen jono, etta jatettiin suosiolla valiin.

Jotta ei menis ihan pelkaks Federation Squareks, niin oltiin eilen myos Royal Botanic Gargen Melbournessa, joka on valtava ja kaunis puisto. Nahtiin siella varmaan joku valehtelematta 10 morsiusparia ja ihmeteltiin, et onko taa joku yleinen haapaiva taalla vai mita. Kysyin sitten yhdelta herralta ja ei, se oli vaan normisunnuntai, mut Royal Botanic Garden on kuulemma vaan tosi suosittu haapaikka. Kun kattoo tota seuraavaa kuvaa, niin ei paljon tarvi kysella miksi.



ACMIssa Moulin Rougen punainen mylly ja loppukohtauksessa Nicole Kidmanin kayttama puku.
Itseasiassa nyt juuri kun kirjotan tata, tuli tossa yks ystavallinen nainen tarjoamaan mulle ilmaislippua Old Melbourne Gaoliin, mika on vankilamuseo. Pitanee siis viela tsekata se ennenkun keskiviikkona suuntaan 11 paivaksi Sydneyyn. Sen jalkeen palaankin takasin tanne, koska aussiystavani paasee sitten yliopistosta viimein kesalomalle ja aiotaan tosiaan pitaa hauskaa. Okei, mun pitanee sitten jo alkaa harkitsemaan toidenkin hankkimista. Teen Melbournesta viela ainakin ruoka- & juomakulttuuripostauksen ja omista tahanastisista shoppingeistani (joita tosin ei oo paljon so far), mutta en lupaa et se olis ennen Sydneyta. Sieltakin varmasti riittaa kerrottavaa, etenkin surffauksesta. Onneks ette oo nakemassa mun niita harjotuksia ;D

4 kommenttia:

  1. Oi ku näyttää ihanalt toi puisto! Onks toi se sama ku siin ekaski postis? Miten muuten matkaat sinne Sydneyyn ja miten majotut siel? :)

    VastaaPoista
  2. No se oli tosi ihana puisto! Ja oli myos mukava kattella niit eri haaseurueit (sit ku ei enaa vaivannu et mika juttu se on :D). Onpa kuin onkin sama puisto. Meen yobussilla (matkan kesto n. 14h) ja hostellissa dormissa en nyt muista et 6 vai 8 hengen.

    VastaaPoista
  3. näyttää nii ihanan kesäselt siellä :) pidä ittestäs huolta.. ;) t. elliii

    VastaaPoista