tiistai 27. marraskuuta 2012

Sita sun sun tata

.. eli toisin sanoen edes jotain kuulumisia vihdoin. Todisteena siita, etta elossa ollaan. Tyonhakua on enimmakseen mun viime paivat sisaltaneet ja siksi ei oo paljon kerrottavaa enka olis ehtinyt kertomaan. Taman postauksen koristeeksi valitut kuvat ovat melko sattumanvarainen sillisalaatti matkan eri vaiheilta. Ennenjulkaisemantonta materiaalia siis luvassa. ;)

Paasin jo toihin myymaan sahkosopimuksia ovelta ovelle, mutta se ei sitten natsannut ollenkaan. Ei ollut mun juttu ja lisaks kilpailu on yhtioiden valilla niin kovaa, etta se meni jo rumaksi.. En siis halunnut olla osa sita. Nyt oon sit hakenut enimmakseen oman alan toita ja sit jotain myyjantoita (mm. vaatekauppa, kemikaalio) lisaks. Tanaan kavin tekemassa RSA -kurssin ja kokeen.

 RSA on siis paikallinen anniskelupassi (=Resposible Service of Alcohol). Muutama tunti eka kuunneltiin paikallinen anniskelulainsaadanto pahkinankuoressa ja sit tehtiin koe. Ei oo tarkotus kehuskella mutta meni yhta vaille taysilla pisteilla lapi. Sen verran taytyy myos sanoa, etta oli paljon kaytannonlaheisempi ja selkokielisempi homma kuin suomalainen vastineensa. Myos itse koe oli selkeampi englanniksi kuin suomeksi. Tama johtuu siita, etta suomalainen versio oli kirjoitettu lakitekstimaisesti kun taalla se oli selkealla perusenglannilla, sisaltaen vain muutaman (ja keskeisen) anniskeluun liittyvan lakitermin. Hinta oli 50 australian dollaria ja jokaisessa kuudessa osavaltiossa vaaditaan eri RSA, koska erilaiset lait. Se siita ravintolaluennosta talla kertaa.
Vasemmanpuoleiset Imagionationista, oikeanpuoleiset jostain kaupasta Sydneyssa

Muutamia kuvia Fiztroysta, joka on yksi Melbournen monista shoppailu- ja ravintola-alueista. Fitzroy paasi heti ekasta vierailukerrastani lahtien henkilokohtaisten suosikkien joukkoon. Ihastuin alueen boheemiuteen, katutaiteeseen, ravintoiloita unohtamatta. Niin ja kauppojen osalta alue on outlettien, secondhandien ja ja pienten designereiden luvattu kaupunginosa. Uusi lompakkoni mm. on loyto tuolta alueelta.

@ Fitzroy's streets

Yks mun suosikeista @ Fitzroy's streets

Punajuuri-suklaa macarone (ja oli hyvaa)



Alla oleva kuva on ilmaisella kapunkikierroksella bongattua katutaidetta lahella Federation Squarea (en muista itse lanewayn nimea)



3 kommenttia:

  1. On muute vähä eritasost katutaidetta ku tääl Itä-Helsingis :D ja peukut on pystys uutta työpaikkaa varten! ;)

    VastaaPoista
  2. Noo, nakyy taallakin myos "katutaidetta". Pitasko laittaa pari kuvaa vertailun vuoks? ;D Ja kiitos :)

    VastaaPoista
  3. Ehkä, sit kestäis paremmi kattoo noit ihanii kuvii ku tietäis et se ei oo koko totuus :D

    VastaaPoista